Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Erik Hamrén: ”Man är ovan att vara i en studio”

Publicerad: 17 juni 2014, 10:56

Erik Hamrén flankerad av Daniel Nannskog och André Pops under gårdagens sändning mellan Tyskland och Portugal i SVT

Foto: Skärmdump från SVT Play

Erik Hamréns medverkan i SVT ifrågasattes redan innan VM kickade i gång. Under sändningarna har tittarna upplevt honom som obekväm han har genomgående sågats i sociala medier. I en intervju med Expressen berättar han hur den första tiden har upplevts.


Ämnen i artikeln:

Fotbolls-VM 2014Erik Hamrén

SVT:s tittare har dag efter dag visat sitt missnöje mot Erik Hamréns inasts som studioexpert under Fotbolls-VM på sociala medier. Under natten till i går tog han plats i myssoffan, medan Johanna Frändén bytte av honom vid analysbordet. Många tolkade rotationen som en petning och förbundskaptenen är själv splittrad i synen på sin egen insats.

– Jag hoppas att saker som är kopplat till landslaget som jag kan tillföra. Utifrån egen erfarenhet och hur en tränare tänker. Det hoppas jag att tittarna tycker är positivt också. "Inte så lång tid på sig", säger han till Expressen.

När det kommer till den egna kritiken tycker Erik Hamrén att han pratar i ett för högt tempo.

–  Man är ovan att vara i en studio. Jag känner själv att jag pratar ibland alldeles för fort till exempel.

–  Man har inte så lång tid på sig att snacka och då ska man försöka säga något, det är ovant. Kameror och sådana saker, det är en hel del som är ovant givetvis.

Han har inte tagit del av reaktionerna på nätet. Men är inte förvånad över att många uppfattar honom som obekväm och ovan.

– Ja, jag skulle vara förvånad över om de tyckte att jag var van i studion... Nej men, jag hade räknat med, oavsett, att några skulle tycka det här var bra och några tycker det är dåligt. Jag tror det är fler, som är mer rutinerade än mig, som får dessa omdömen.

SVT:s projektledare Max Bursell tycker att tittarna ska ge förbundskaptenen mer tid.

– Jag tror att vissa personer väcker starka känslor. Sen är det säkert så att känslorna för Erik Hamrén är sammanlänkade med resultaten för fotbollslandslaget. Men jag tror också att, efter ett tag så kanske de som varit kritiska ser andra saker och lyssnar mer på vad han faktiskt, säger han till Expressen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.