Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ernst bräckte Sommartorpet

Publicerad: 1 juli 2008, 08:59

Ernst Kirchsteiger vann premiärdrabbningen mot sitt gamla program ”Sommartorpet”. TV4:s ”Sommar med Ernst” segrade med en marginal på 65 000 tittare.


Ernst Kirchsteiger. Foto: Filip Cederholm/TV4.

I går klockan 20.00 drabbade SVT:s ”Sommartorpet” samman med TV4:s ”Sommar med Ernst”. Det blev förhållandevis jämnt mellan programmen som i stort lockar samma typ av publik.

Men Ernst och TV4 gick vinnande ur striden. ”Sommar med Ernst noterades för 745 000 tittare – ”Sommartorpet” hade 680 000, enligt MMS.

Trots nederlaget är SVT:projektledare för Somamrtorpet, Mikael Horvath, nöjd med siffrorna.

– Jag är positivt överraskad i och med att det var premiär för Ernsts program och många var nyfikna på det. Jag hade förväntat mig större skillnad. Nu håller vi jämna steg trots att de hade fått mycket uppmärksamhet inför sin premiär, säger Mikael Horvath.

Han betonar dock att det är trist att programmen krockar.

– Det är olyckligt. Nu går ju båda ner. Om programmen hade legat för sig själva hade de haft 800 000-900 000 tittare var, kanske upp mot en miljon.

Vad tror du om fortsättningen?
– I vårt program får tittarna följa torpets utveckling, det blir en följetong. Jag hoppas att det talar för oss.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.