Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Ett alldeles för hårt straff”

Publicerad: 6 oktober 2010, 08:27

På tisdag eftermiddag stod det klart att SVT-programledaren Karin Hübinettes syster blir minister. Därför förlorade hon jobbet på Agenda och Aktuellt. – SVT gjorde fel som petade henne, säger K-G Bergström till Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

SVTK-G BergströmKarin Hübinette

K-G Bergström. Foto: SVT.

När nu Hillevi Engström gått från riksdagsledamot till arbetsmarknadsminister blir läget ohållbart för Karin Hübinette. Det anser SVT.
Alltför många besvärliga jävssituationer skulle kunna uppstå under mandatperioden enligt Eva Landahl som är chef för samhällsprogrammen på SVT.

Politiske reportern och expertkommentatorn K-G Bergström anser att det var ett alltför hårt straff och tycker SVT överdriver problemet.
– Jag anser att man kunde ha löst det så att de få gånger på ett år som arbetsmarknadsministern ska intervjuas så kan man ta in någon annan som prgramledare, säger han till Aftonbladet.

Tidningen har även talat med den SVT:s politiske kommentator Mats Knutsson som också han tycker Karin Hübinette borde fått stanna. Han säger sig dock har förståelse för problemet.

Eva Landahl har lovat att Karin Hübinette ska få ett nytt jobb på SVT.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.