Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Ett missförstånd"

Publicerad: 17 april 2011, 06:15

Ola Lindholm, barnprogramledare och chefredaktör för Kamratposten, är misstänkt för narkotikabrott, skriver Expressen. I samband med en fotbollsmatch mellan AIK och Mjällby i söndags tvingade polisen honom att ta urinprov. Nu är han misstänkt för att ha haft droger i kroppen.


Ola Lindholm. Foto: Magnus Berqvist.

Det var under en fotbollsmatch mellan AIK-Mjällby i söndags som polisen tvingat Ola Lindholm att göra en så kallad kroppsbesiktning. Poliserna som bevakade matchen tyckte att den folkkäre programledaren verkade påverkad av droger. Narkotikamisstanken har nu bekräftats av flera uppgiftslämnare, enligt Expressen.

Urinprovet har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium och det kan ta upp till två veckor innan det definitiva analyssvaret kommer.

Ola Lindholm är känd för en rad tv-succéer och familjeprogram, bland annat "Wild kids", "Melodifestivalen" och "Söndagsöppet". Han är även ledamot i styrelsen för BRIS.

Helga Baagøe, SVT:s kommunikationsdirektör, säger till Expressen.se att Ola Lindholm ringt henne på tisdagsmorgonen för att berätta vad som egentligen hände.

– Han sa att det var ett missförstånd och att han är oskyldig och självklart så tror vi på vår programledare när han säger det. Samtidigt förstår ju också Ola att både för hans och publikens skull så måste vi avvakta uppgifterna från polisen, säger Helga Baagøe, till Expressen.se.

– Men vi dömer ingen på tidningsuppgifter och säger han att han är oskyldig så väljer vi naturligtvis att tro honom till motsatsen mot förmodan skulle bevisas, säger Baagøe.

Resume.se har sökt Bonnier Tidskrifters vd Ulrika Saxon för en kommentar.

När Resume.se når Ola Lindholm vill han inte prata.

Malin Carlehäll

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.