Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Eurosport sänder Österrike-Sverige

Publicerad: 6 februari 2009, 09:45

TV4, Viasat eller Kanal 9? Nej, det blir Eurosport som sänder VM-kvalgenrepet mellan Österrike och Sverige på onsdag nästa vecka.


Ämnen i artikeln:

Kanal 9ViasatTV4Eurosport

Förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson ses i Eurosport på onsdag när kanalen sänder Österrike-Sverige. Foto: Rickard Kilström.

Matchen är den sista möjligheten för Lars Lagerbäck & co att spela ihop laget inför den viktiga kvalmatchen mot Portugal.

– Det är ett viktigt led i den fotbollssatsning vi gör. Vi kommer sända UEFA-cupen, Dam-EM, U 20-VM och Bundesliga i höst. Det finns en stor efterfrågan på fotboll, säger kanalens vice vd Rasmus Winther till Sportbladet.

När Sverige i november spelade sin sista landskamp för 2008, borta mot Holland, var det inte heller någon av storkanalerna som sände. I stället lade Kanal 9 beslag på den drabbningen.

Och nu ger sig alltså Eurosport in i kampen om fotbollslandslaget. Men Rasmus Winther vill ser det inte som att Eurosport blåst TV4 och Viasat på matchen.

– Det är inte riktigt så vi ser det, men vi är självklart glada att vi kan erbjuda det här. Det känns som en angelägen match, säger han till Sportbladet.

Viasat har sändningsrättigheterna till kvalmatcherna på hemmaplan, och sänder även en del bortamatcher. Och det är just Viasat som sänder VM-kvalmatchen borta mot Portugal, den 28 mars, i TV6.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Kanal 9ViasatTV4Eurosport

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.