Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Eurosport visar Solheim Cup

Publicerad: 12 augusti 2013, 14:37

Eurosport har säkrat de exklusiva sändningsrättigheterna till Solheim Cup 2013 och kommer att visa över 15 timmar direktsänd golf


Ämnen i artikeln:

Eurosport

Rättigheterna gäller för Eurosports nordiska programfönster i Sverige, Danmark, Finland och Norge och omfattar även on-line-sändningar (live och catch-up) på Eurosport Player.

Eurosports golfkommentator Karsten Landin kommer att guida de svenska tittarna och har vid sin sida golfproffset Linda Wessberg som själv spelade Solheim Cup 2007.

– Att kunna bjuda en stor del av de svenska tittarna på en så stor golfrättighet på Solheim Cup känns fantastiskt. Vår nya affärsplan bygger på starka internationella evenemang anpassade för den nordiska publiken och den här rättigheten passar klockrent in i den modellen, säger Dennis Andersson, vd för Eurosport i Norden.

Solheim Cup, som senast sänts på Viasat, har stort nordiskt intresse. Det europeiska laget, som vann senast tävlingen spelades 2011, leds av kapten Lotta Neuman som i lagledningen har sällskap av vicekaptenerna Annika Sörenstam och Carin Koch. På spelarsidan representeras Sverige av Anna Nordqvist och Caroline Hedwall.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Eurosport

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.