Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Eva Hamilton har inget med myndighetsutövningen att göra"

Publicerad: 6 mars 2013, 11:59

Bara ett domstolsutslag kan ändra Radiotjänsts licensjakt

Radiotjänsts vd vägrar backa om licensjakten. – Det är bara ett domstolsutslag som kan få oss att ändra oss, säger han.


Radiotjänsts nytillsatte vd Carl-Gustav Johansson tar lätt på sin styrelseordförande Eva Hamiltons uttalande om att hon hade hoppats att bolaget skulle hållit en lägre profil när det gäller att jaga in licenspengar från dator och surfplatteägare.

– Eva Hamilton har inget att göra med mydighetsutövningen, säger Carl-Gustav Johansson. Hennes ansvar som styrelseordförande är att leda styrelsens arbete som bl a innebär att se till att företaget drivs så effektivt och rationellt som möjligt och hon kan  tillsammans med styrelsen tillsätta och avsätta vd, men själva mydighetsutövningen kan hon inte påverka. Radiotjänst har ett avtal med staten om att administrera lagstiftningen rörande radio- och tv-avgiften.

Carl-Gustav Johansson tillträdde sin post för en dryg månad sedan och har genom beslutet att driva in licenspengar för dator- och surfplatte-ägare som har möjlighet att se public service-sändingar.

Trots att det riktats mycket kritik mot beslutet har inte Carl-Gustav Johannson några planer att vika från den inslagna vägen.

– Det enda som kan få oss att ändra oss är ett domstolsutslag, säger han. Vi lever i en rättstat och vi är styrda av lagar. Om en domstol säger att vi har fel så rättar vi oss.

Och Eva Hamiltons uttalande har han inga kommentarer till.

– Hon får stå för det hon uttalar och jag för det jag uttalar, säger Carl-Gustav Johansson.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.