Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Eva Hamilton om toppmoderatens vredesutbrott mot Sommar i P1

Publicerad: 22 juli 2014, 21:25

Eva Hamilton och Gunnar Axén

Foto: Jonas Eltes och Pressbild

Gunnar Axén(m) gick i taket efter Athena Farrokhzads sommarprat i måndags. Han slängde ut tv:n och gick till attack mot public service. SVT:s vd Eva Hamilton som också är Radiotjänsts ordförande skriver på Twitter att hon tycker det är "trist stil" av den moderata toppolitikern.


Ämnen i artikeln:

Athena FarrokhzadSVTGunnar AxénSommar i P1Eva HamiltonModeraternaSveriges Radio

Gunnar Axén är moderat riksdagsledamot och till vardags ordförande för riksdagens socialförsäkringsutskott. Han reagerade starkt på poeten Athena Farrokhzads sommarprogram i P1 i måndags.

På Twitter skrev Gunnar Axén att public service är vänstervridet, dirigerat av rödgröna valarbetare och att han slängt ut sin tv för att "slippa finansiera eländet

– Min erfarenhet av public service är att det är väldigt vänstervinklat, inte minst på P1. Det här påskyndade teknikskiftet, jag körde iväg min tv till återvinningsstationen så då kunde jag säga upp tv-licensen och slipper finansiera Sveriges Radio. Så det känns bra, sade Gunnar Axén till SVT i går.  

Eva Hamilton är avgående vd för SVT och även styrelseordförande för Radiotjänst. Så här kommenterar hon toppmoderatens ilska mot Sommar i P1 och kritik mot public service på Twitter.

"Gunnar Axen(m) slänger ut tv:n när han blir arg på SR. Trist stil att andra ska betala för valdebatt o allsång han kommer att se på datorn."

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.