Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Eva Hamilton: ”Vi behöver bygga en mur runt Gina”

Publicerad: 6 december 2012, 08:11

Eva Hamilton

Foto: Jonas Eltes

Först tipsade Melodifestivalens programledare Gina Dirawi om en bok författad av en ökänd antisemit på sin blogg. Kort därefter uttalade sig parhästen Danny Saucedo om "svartingar". SVT: s vd Eva Hamilton är irriterad, men vill samtidigt försvara programledarna. – Vi kommer att hjälpa dem för de är rätt unga, säger Eva Hamilton till SvD.


Ämnen i artikeln:

Danny SaucedoMelodifestivalenSVTGina DirawiEva Hamilton

Kort efter att det stod klart att Gina Dirawi fått hedersuppdraget att leda nästa års Melodifestival av SVT skrev hon en bloggpost om boken "Är världen upp och ner".

Boken är skriven av den ökände antisemiten Lasse Wilhelmson. Inlägget försvann snabbt från SVT-profilens blogg och Gina Dirawi försvarade sig med att hon inte hade koll på författarens åsikter.

Bara ett par dagar senare hamnade hennes programledarkollega i Melodifestivalen 2013 Danny Saucedo i blåsväder. En video på Youtube spred sig där artisten utbrister: "Det är bara svartingar som klarar det", när han misslyckas med att svinga sig från en stång till en annan under ett träningspass på stranden.

Nu tar SVT:s vd Eva Hamilton programledarduon i försvar:

– Vi tror att de står för de värden som inte går att kompromissa för oss. Vi kommer att hjälpa dem för de är rätt unga, framförallt Gina som plötsligt är omgiven av ett kändisskap där många vill använda henne. Vi behöver bygga en liten skyddsmur runt henne. Men jag tycker också att man kan kräva av vuxna människor att tänka till innan man lägger ut saker eller kommenterar på något så spritt som webben. Det kravet har vi och har med all önskvärd tydlighet förmedlat till dem, säger Eva Hamilton till SvD.

Samtidigt är hon irriterad över Gina Dirawis och Danny Saucedos oaktsamhet. Eva Hamilton motiverar SVT:s försvar av Gina Dirawis bloggpost med att programledaren inte rekommenderade boken.

– Om du tittar på Gina Dirawis blogg och vad hon skrivit efter det här så tycker jag att hon beskriver det ganska väl. Men som sagt, jag blir stenarg, säger Eva Hamilton till SvD.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.