Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Experten: Dålig pr att lämna i protest

Publicerad: 16 juli 2015, 15:43

Paul Ronge tror inte att kuppen försämrar TV4:s varumärke.

Foto: TV4 och pressbild.

Adam Tensta har varit namnet på allas läppar sedan han avbröt intervjun i TV4:s Nyhetsmorgon under morgonen. – I allmänhet är det dålig pr att gå in i ett program bara för att demonstrera eller lämna det, säger pr-experten Paul Ronge.


Ämnen i artikeln:

Adam TenstaTV4 NyhetsmorgonNyhetsmorgonTV4Paul Ronge

Artisten Adam Tensta har hyllats i sociala medier under dagen – men det finns också de som tycker att han borde stannat kvar i studion.

Det var under torsdagsmorgonen, när artisten befann sig hos Nyhetsmorgon för att prata om sitt nya album, som han ifrågasatte kanalens omtalade bokning med Youtube-profilen Louise Andersson Bodin.

Paul Ronge säger att tilltaget är tudelat rent pr-mässigt:

– Det är komplicerat, för frågan är vilken som är Adam Tenstas målgrupp. Gomorron Sverige och TV4:s Nyhetsmorgon har en målgrupp som är lite äldre och det är en hel del barnfamiljer som tittar. De brukar hålla en lugn ton och utan konflikter – motsatsen till exempelvis SVT Debatt.

– I allmänhet är det dålig pr att gå in i ett program bara för att demonstrera eller lämna det. Därmed lämnar du också tv-tittarna. Men samtidigt gör han en manifestation där han når sina fans och antirasister som kan tycka att det är en bra konfrontation, säger han.

Kan tilltaget få fler att hitta till hans musik?
– Det tror jag inte alls. Men det kan stärka den kärna han redan har som fans – att de tycker att det var tufft gjort. Vi har sett liknande exempel förr. Jan Guillou lämnade också i sändning när han fick för mycket frågor om vapen.

Kan TV4:s varumärke skadas av detta?
– Nej, de allra flesta som följde programmet tyckte nog bara att det var fånigt att lämna sändningen när man väl accepterat att vara med.

Har du missat sortin? Se den här:

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.