tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Experten om Netflix stagnerande tillväxt

Publicerad: 26 augusti 2014, 10:22

Marie Nilsson

Foto: Mediavison

Mediavision gick igår ut med nyheten om att Netflix inte har haft någon tillväxt från Q1 till Q2 i år. Nu ger bolagets vd Marie Nilsson sin analys till varför Netflix har det kämpigt, medan HBO har vuxit med 100 000 abonnenter hittills i år.

Ämnen i artikeln:

Marie NilssonOrange is the new blackHBOGame of ThronesNetflixHouse of CardsViaplayMediavision

KB

Karl-Johan Byttner


Marie Nilsson menar att HBO har visat en rad framgångsrika amerikanska tv-serier på sistone – Game of Thrones, Fargo (som vann en Emmy igår) och True Detective (som också vann en Emmy igår) för att nämna några.

Hon tror också att HBO:s aktiva arbete med att skapa samarbeten med operatörer som exempelvis Tele2 har bidragit till tillväxten.

HBO har idag uppemot 150 000 abonnenter i Sverige i och med tillväxten i år.

- Jag måste nog villigt erkänna att jag har varit förvånad över att HBO har legat lågt så länge. Man hade helt enkelt en trög start, säger Marie Nilsson.

Hon vill poängtera att man inte ska stirra sig blind på att Netflix var utan tillväxt från Q1-Q2 i år.

Dels för att Netflix växte kraftigt under Q2 jämfört med Q2 förra året, dels för att man har redan många abonnenter – cirka 670 000 stycken.

En ytterligare förklaring kan vara säsongsvariationer. Det vill säga tv-tittandet går ned under sommaren och ökar under hösten.

- Antingen är det tecken på en tillfällig nedgång för Netflix eller så har tjänsten nått sådana höga nivåer att tillväxten bromsar in, säger Marie Nilsson.

Hon poängterar att det var ett tag sedan Netflix kom med nya säsonger för succéserier som "House of Cards" och "Orange is the New Black".

- Streamad tv är ju en tjänst som är väldigt enkel att säga upp. Många ligger nog ändå kvar även om vissa säger upp den, säger Marie Nilsson.

Hon menar också att Netflix har fått kritik för sin förnyelsegrad av utbudet.

Hur ser du på Viaplays ställning på marknaden?
- Viaplay är en lokal aktör som har lyckats positionera sig väl. Mycket beroende på dess sportutbud, säger Marie Nilsson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev