Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Expressen utmanar Aftonbladet med morgon-tv

Publicerad: 15 september 2016, 14:42

Expressen satsar på morgon-tv.

Foto: Expressen

Tv-kampen tätnar. Nu inleder Expressen TV sändningar av nyheter varje morgon i programmet ”Morgonstudion”.


Ämnen i artikeln:

TVAftonbladetExpressen.seTv-branschenExpressenCNN

Expressen har de senaste åren hårdsatsat på tv med nya värvningar och studios. Mediehuset vann nyligen Stora webb-tv-priset 2016 i kategorin ”breaking news” under ett seminarium av tv-priset Kristallen.

Nu har de kört igång ”Morgonstudion” – ett nytt program där dagens viktigaste nyheter tas upp. Därmed blir de en ännu starkare konkurrent till Aftonbladet, som sedan 2014 har kört ”Aftonbladet Morgon”.

Morgonstudion är anpassat för att ses digitalt och framförallt för de som tittar i mobilen. Programmet sänds varje dag mellan 06.00 och 10.00.

LÄS ÄVEN: Exppressen i samarbete med CNN – ska få tv att lyfta

Dessutom intensifieras samarbetet med CNN allt mer. De båda mediehusen har samarbetat sedan december 2015 kring bland annat nyheter och livebevakning.

Expressen har denna vecka besök av Tim Lister, senior redaktör och nyhetsankare på CNN, och hans kollega Alireza Haij Hosseini, redaktör och producent för CNN-programmet Connect the world with Becky Anderson, som vidareutbildar Expressens tv-redaktion.

– Expressen experimenterar med riktigt banbrytande teknik och idéer. Det är också fantastiskt för oss på CNN att få vara en del av detta äventyr, att kunna hjälpa till att utbilda våra kollegor och få dem att uppnå sina mål, säger Alireza Haij Hosseini i en kommentar.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.