Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Facken stoppade Tillbergs vd-utnämning

Publicerad: 28 februari 2013, 11:55

Tillsättningen av Åsa Tillberg som ny vd stoppades tillfälligt

I tisdags skulle Åsa Tillberg utses till ny vd på Nyhetsbolaget vid ett extrainkallat sytrelsemöte. Men SJF:s och Unionens representater stoppade utnämningen. Nyhetsbolagets styrelse beslöt därför att bordlägga frågan.


Ämnen i artikeln:

Åsa TillbergNyhetsbolaget

Åsa Tillbergs utnämning till vd för Nyhetsbolaget stoppades tillfälligt på ett extrainsatt styrelsemöte i tisdags.

Orsaken var att personalrepresentanterna, journalisterna och tjänstemännen,  ansåg att utnämningen gått för fort eftersom man inte hade fått träffa Åsa Tillberg.

– I och med att tillsättningen läckte ut i förtid så blev det väldigt rörigt, säger Cicci Rehnström Suurna, en av journalisternas personalrepresentater i Nyhetsbolagets styrelse.

– Det är inget dramatiskt, men vi kände att styrelsen skulle behöva träffa henne innan vi bestämde något. Det är svårt att fatta beslut utifrån blankt papper.

Styrelsen bestämde sig för att bordlägga frågan och på måndag ska facken och den övriga styrelsen träffa Åsa Tillberg. Sedan ska styrelsen besluta om tillsättningen på ett extra sammanträde på tisdag.

– Den övriga styrelsen hade inget att invända mot att vi gjorde så här, säger Cicci Rehnström Suurna. Jag tror att alla vill att det här ska ske i rätt ordning.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Åsa TillbergNyhetsbolaget

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.