Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Facket sätter press på Scherman

Publicerad: 22 februari 2008, 10:10

I ett internt uttalande från TV4:s journalistklubb,bland annat riktat till vd Jan Scherman, kräver klubben att ledningen tydligt tar avstånd från bröderna Schulmans falska mejl.


Facket tycker att TV4:s ledning med vd Jan Scherman i spetsen ska ta avstånd från fejkmejlen. Foto: Stefan Borgius

Fuskmejlen, som bland annat drabbat TV4-profilerna Patrick Ekwall och Steffo Törnqvist, beskrivs av klubben som ”bedrägeri och trakasserier”.

– Det har spridits en osäkerhet om var ledningen lojalitet ligger. De har inte tydligt tagit ställning mot den här formen av trakasserier, säger Ritva Rönnberg, medicinreporter på TV4.

– När andra personer gör något olämpligt så får de varningar eller till och med eskorteras ut ur huset. Men tyvärr kände ledningen till Schulmans fuskmejl redan när de anställde honom, säger Ritva Rönnberg.

Resumé har sökt Jan Scherman för en kommentar men han har tidigare uttalat sitt stöd för bröderna Schulmans agerande.

Idag står det klart att Alex Schulman får fortsatt förtroende som side-kick till Lennart Ekdal i Kvällsöppet.
– Vi tycker att Alex fungerar bra, säger programmets producent Mikaela Nilsson.

Journalistklubbens uttalande i sin helhet

"Journalistklubben på TV4 kräver att ledningen tydligt tar avstånd från bröderna Schulmans falska mejl. I den brandmap för TV4 som nyligen har presenterats finns nyckelord som ”tillit, arbetsglädje och ansvarstagande”. I enlighet med detta kan företaget inte acceptera mobbning. Det skall självklart vara högt i tak för kritik, satir och ironi på TV4, men bröderna Schulmans agerande har mer karaktären av bedrägeri och trakasserier. Att medarbetare skickar falska mejl i kollegors namn är inte acceptabelt även om det påstås vara humor. Anställda på TV4 vill känna sig säkra på var ledningens lojalitet ligger.”

Bernt Hermele

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.