Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Facket stämmer SVT

Publicerad: 6 maj 2014, 11:01

Foto: Andreas Elgstrand.

Fackförbundet Unionen tar SVT till Arbetsdomstolen. Anledningen är SVT:s omplacering av en medarbetare på Östnytt, på grund av en privat Facebook-diskussion, enligt nyhetsbyrån Siren.


Ämnen i artikeln:

UnionenSVT

Medarbetaren på SVT Östnytt omplacerades och fick en skriftlig erinran efter en diskussion med vänner på Facebook. SVT stoppade därmed personen i fråga från att göra inslag med politisk bäring fram till och med valet.

Unionen hävdar, tvärtemot SVT, att diskussionsämnet var en regional angelägenhet och varken stötande eller partipolitiskt.

Enligt Unionen har SVT genom att omplacera medarbetaren brutit mot kollektivavtalets regel om ömsesidig lojalitetsplikt.

Unionen yrkar att SVT ska betala medarbetaren och fackförbundet 75 000 kronor vardera. Dessutom kräver Unionen att SVT ska betala medarbetaren 2 520 kronor per månad från 2014 års första dag fram till dagen för huvudförhandling i målet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

UnionenSVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.