söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Falkman missade tolvslaget i SVT

Publicerad: 2 januari 2015, 07:07

Loa Falkman läser in det nya året med en nyårsdikt - försenad.

Foto: Skärmdump från SVT-sändningen.

SVT:s traditionsenliga nyårsvaka från Skansen blev försenad under skådespelaren Loa Falkmans debut, rättegång mot journalister tas om och Aftonbladets Peter Kadhammar kritiserar medierna. Läs fler nyheter i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

TwitterLoa FalkmanMartin SchibbyeSVTMorgonsvepetApple

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Falkman missade tolvslaget i SVT
På nyårsafton skulle operasångaren och skådespelaren Loa Falkman för första gången läsa in den traditionsenliga dikten "Nyårsklockan" från SKansenscenen, vilken sedan 1977 direktsänds i SVT. Men Falkman var försenad. En minut och tio sekunder in i det nya året var han färdig med sin dikt och önskade Sveriges befolkning gott nytt år. Enligt Skansenchefen berodde förseningen på Charlotte Perelli, som stått för underhållningen före uppläsningen. Falkman efterträdde i år Jan Malmsjö, som haft uppdraget i 13 år.
– Då hände det någonting, det är kul. Det oförutsägbara är läckert, tycker jag, säger Loa Falkman till Aftonbladet.

Rättegång mot journalister tas om
De tre Tre Al Jazeera-journalisterna Peter Greste, Mohamed Fahmy och Baher Mohamed som suttit fängslade i Egypten i över ett år får nu en ny rättegång. De dömdes i juni till mellan sju och tio års fängelse anklagade för att ha stöttat det förbjudna Muslimska brödraskapet och spridit "falska nyheter".
– I slutändan kommer de att släppas fria, det finns inga andra alternativ, säger journalisten Martin Schibbye till TT.

Kadhammar kritiserar medierna efter moskébränder
Aftonbladets krönikör Peter Kadhammar kritiserar medierna för att inte bry sig om muslimers situation i Sverige. Han skriver om en presskonferens som hölls i början av oktober och handlade om hot mot muslimska föreningar i Sverige, dit endast en journalist kom.
"Hur hade media och allmänheten reagerat om det vore kristna eller judar? (...) I veckan har moskéer i Eskilstuna och ­Eslöv brunnit. Nu bryr sig media och politiker. För en stund", skriver han i Aftonbladet.

Twitter vill inte att du missar något
Nu lanseras en ny funktion på Twitter så att användarna inte ska behöva logga in så ofta för att följa nyhetsflödet. Funktionen "While You Were Away" håller kvar viktiga tweets och baseras på vilken typ av frågor den enskilde användaren tycks vara engagerad i. Det rapporterar The Guardian.

Stämmer Apple för falsk marknadsföring
Två män i Miami menar att lagringskapaciteten i deras enheter är betydligt mindre än företaget marknadsfört efter att de uppdaterat till operativsystemet iOS8. Enligt dem tas uppåt 23 procent bort, därför anser de att den angivna lagringsstorleken är missvisande. Apple har inte kommenterat händelsen ännu, skriver The Verge (via Omni).

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev