Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Får glåpord om sin vikt

Publicerad: 3 oktober 2013, 08:45

Anna Brolin.

Foto: TV4.

TV4-sportens kvinnor i rutan tvingas utstå hårda kommentarer om sin vikt. Nu går det ut och berättar om tittarnas glåpord. – Jag har själv fått höra att jag har ett grisansikte, att jag är lönnfet, säger Anna Brolin till Expressen.


Ämnen i artikeln:

Anna BrolinKarin FrickTV4

I Uppdrag granskning i vintras gick flera kvinnliga mediaprofiler ut och berättade om näthatet mot dem.

I dagens podcast ”Off Air” berättar programledarna Anna Brolin, Karin Frick, Maud Bernhagen och Suzanne Sjögren om vikthetsen och alla illasinnade kommentarer de får från tittare.

De menar att det är viktigt att lyfta diskussionen, skriver Expressen.

Anna Brolin berättar att hon kallats grisansikte, att hon är lönnfet, har väldigt feta överarmar och är en tjocksmock.

– Det kändes mer aktuellt i och med Miss Skinny-kampanjen och vi ville berätta om det som vi allihop fått erfara på något sätt. Det är svårt att bli helt oberörd av vikthetsen, säger Anna Brolin till Expressen.

Suzanne Sjögren
har fått kommentarer av hatisk karaktär och minns när  dåvarande kollegan Sladjan Osmanagic i en chatt uttryckte besvikelse över att att hon var så ”fet”.

Anna Brolin menar att tv-profilerna har en möjlighet att förändra idealet.

– När man ser oss i rutan är vi sminkade. Vi visar oftast upp en välpolerad fasad. Därför borde vi också kunna förändra det här idealet. Mer osminkat och mer av den verkliga fasaden, säger Anna Brolin.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Anna BrolinKarin FrickTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.