Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Felix Herngren gör dramakomedi för TV4

Publicerad: 27 maj 2014, 09:00

Felix Herngren.

Foto: Stefan Borgius.

Solsidan-skaparen Felix Herngren gör en ny dramakomedi för TV4 – "Torpederna". Serien har premiär i höst. Felix Herngrens bolag FLX är produktionsbolag.


Ämnen i artikeln:

Felix HerngrenTV4FLX

– Det är den första dramakomedin som jag gör, så jag är väldigt laddad. Jag ser fram emot att få grotta ner mig ordentligt i vapen, lik och hotfulla situationer. Utmaningen blir att försöka hitta rätt balans mellan humor och allvar, säger Felix Herngren i ett pressmeddelande.

Torpederna handlar om den 50-årige kåkfaren Sonny som släpps ut ur fängelset efter sex år. Han drömmer om ett medelklassliv med sin kontaktperson Camilla, men det hus som paret skaffar kräver dyra renoveringar och Sonny faller återigen in på brottets bana.

Han söker därmed upp sin gamle arbetsgivare – gangsterbossen Csaba, utan Camillas vetskap.

Felix Herngren regisserar den nya dramakomedin ihop med Jakob Ström, medan Per Gavatin, Niclas Carlsson och Jesper Harrie står för manus.

– Det är med stor glädje som vi kan presentera en helt ny serie från Felix Herngren och hans kreativa gäng på FLX. Nu riktar vi blickarna mot en annan värld än den vi får se i Solsidan och med Felix bakom kameran är jag övertygad om att Torpederna blir både en väldigt rolig och spännande serie, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 i pressmeddelandet.

Serien har premiär i höst och inspelningarna drar snart igång.

– Tack vare det svenska krim-undret har vi fått se hundratals timmar från den undre världen, men vi har alltid fått se det genom polisen ögon. Med Torpederna byter vi perspektiv och får istället följa två gangsters, säger Jakob Ström i en kommentar.

Skådespelarna i serien presenteras i ett senare skede.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Felix HerngrenTV4FLX

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.