Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Femmans lyckade sexkupp

Publicerad: 9 september 2010, 11:26

Det har skrivits spaltmeter om Kungarna på Tylösand i sommar. Gårdagens premiär sågs av 340 000 tittare enligt preliminära siffror från MMS. Kanal 5:s presschef Dan Panas förklarar varför: – Självklart betyder uppmärksamheten jättemycket.


Ämnen i artikeln:

Dan PanasKungarna av TylösandKanal 5

Dan Panas, presschef Kanal 5. Foto: Pressbild.

Femmans nya dokusåpa har dragit ett enormt förhandsintresse till sig långt innan gårdagens premiär. Kvällstidningarna har haft ett stort antal artiklar om polisanmälningar och sex ovanpå täcket. Dan Panas hävdar att programmet bara är en av fem premiärer den här veckan, och att alla program har behandlats lika.

– Det har funnits ett stort intresse från media efter den här typen av program. Resultatet blev att Kungarna av Tylösand kanske är DET mest omtalade programmet i Skandinavien, säger Dan Panas.

Hur har ni arbetat med att bygga intresset?

– Vi på pressavdelningen ska självklart ta tillvara på programmet och de medverkande på allra bästa sätt. Inget snack om att när det är så mycket förfrågningar behöver man ju serva alla parter, säger Dan Panas.

Facit för gårdagens premiär blev 340 000 tittare. Andelen bland 15-44-åringar var 30 procent och ratingen landade på 6 procent.

– Det är en väldigt stark premiärsiffra. Vi är jättenöjda med den starten, säger han.

Konkurrensen i sloten var svag och endast TV4 Nyheterna hade fler tittare än Kanal 5. Gårdagens totalvinnare var Idol som hade runt 1,1 miljoner tittare – alltså i stort sett samma siffra som premiären.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.