Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Filip & Fredrik plockar vd:n till USA

Publicerad: 15 december 2008, 13:59

Henrik Bastin slutar som vd för produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamn. Nu drar han på sig blåstället och blir ”show runner” för Filip & Fredriks nya supershow från New York. – Nu är det upp till bevis för Bastin! säger Filip Hammar till Resume.se. Produktionschefen Aino Bragman-Jankert blir ny vd.


Henrik Bastin. Foto: Scanpix.

Stockholm-Köpenhamn gör en rockad i ledningen.

Henrik Bastin kliver ned från vd-posten för att jobba med Filip&Fredrik i USA.

Produktionschef Aino Bragman-Jankert tar över som vd i mars när hon är tillbaka efter mammaledighet.

Det var i dagarna ett år sedan Aino Bragman började som produktionschef på Stockholm-Köpenhamn. Hon kom då från Strix där hon arbetat i sju år.

– Nu kan jag fokusera på det jag är bäst på – den kreativa processen och att jobba med format, säger Henrik Bastin till Resume.se.

Han öser beröm över sin efterträdare:

– Aino har  med den äran vikarierat för mig tidigare när jag vara pappaledig. Hon är jävligt duktig. Den här nya rollfördelningen är både naturlig och helt odramatisk.

Filip Hammar välkomnar Bastin tillbaka till golvet.

– Han var med och gjorde första säsongen av High Chaparall, men det var fyra år sedan. Det är kul att han tar av sig vd-handskarna och tar på sig blåstället . Det är upp till bevis för Bastin, säger Filip Hammar till Resume.se.

Bastin får titeln "show runner" för  showen. Producent för programmet  är Sven Stojanovic.

– Vi gör flera saker i USA just nu, både via Metronome och Stockholm-Köpenhamn, som jag kommer att vara inblandad i, säger Henrik Bastin.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.