Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Filip & Fredrik värvar Oldsberg

Publicerad: 2 juni 2008, 09:03

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson gjorde succé hos Ingvar Oldsberg i ”På spåret”. Nu är det klart att Oldsberg gör Filip & Fredrik sällskap i Kanal 5:s helgsatsning "Vem kan slå Filip & Fredrik?".


Ingvar Oldsberg. Foto: Aino Nyvelius.

Resume.se berättade i förra veckan om Filip & Fredriks show på kanal 5 i höst. Idén till programmet fick tv-duon efter en omgång av ”På spåret” när de förlorat mot Stefan Holm.

Och nu är det klart att Filip & Fredrik har lyckats rekrytera självaste Ingvar Oldsberg. Det avslöjade TT Spektra i går. Oldsberg kommer att jobba kvar på SVT och fortsätta med ”På spåret”, men gör Kanal 5-programmet som ett sidoprojekt.

– Han har varit i ”Ett herrans liv”, sedan var vi med i ”På spåret” – vi hade oerhört roligt tillsammans. Ingvar var drömmen till vårt nya program. Vi tänkte att det går så klart inte, men äh, vi frågar, säger Fredrik Wikingsson till Aftonbladet.

Och Oldsberg nappade på erbjudandet. Han blir programledare för "Vem kan slå Filip & Fredrik?". Och SVT ser inga problem med att Oldsberg dyker upp i Kanal 5.

– Ingvar är ju inte anställd av SVT utan kontrakterad för att göra ”På spåret”, och det står inte i konflikt med det här. Jag tycker tvärtom att det är rätt kul för Ingvar som når en yngre publik – och kanske hittar de till ”På spåret”, säger SVT:s programdirektör Annie Wegelius till Aftonbladet.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.