Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Filip & Fredriks ”Nugammalt” läggs på is

Publicerad: 4 december 2013, 09:09

SBS Discovery har precis presenterat sin vårtablå. Filip & Fredriks ”Nugammalt” läggs på is. – Det är klart att vi hade önskat mer av ”Nugammalt”, men Filip & Fredrik är i fin form, säger Dan Panas, presschef på SBS Discovery. Vårtablån visar också att det gamla radarparet Peter Settman och Fredde Granberg gör comeback i rutan.


Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryFredrik WikingssonDan PanasBreaking NewsFilip Hammar

SBS Discovery äger kanalerna 5, 9, 11, TLC och just Discovery –  Discovery köpte SBS för ungefär ett år sedan.  Bolaget presenterar nu  sin vårtablå som traditionen bjuder.

Filip & Fredriks ”Nugammalt” har gått under våren och hösten, men läggs nu på is efter sviktande tittarsiffror.

”Breaking News” sänds inte heller i vår, men det är inte så konstigt eftersom programmet brukar gå på hösten.

Varför skrotar ni "Nugammalt"?
– Det är fullt naturligt att växla program. Så det är inget chockartat över det precis, säger Dan Panas.

Duon har också premiär med ett nytt program där Fredrik Wikingsson ger sin kollega Filip Hammar möjligheten att få leva någon annans liv –  Filip Hammar funderar ständigt över om det hade varit bättre att leva  någon annanstans eller jobba med något helt annat.

– De är också aktuella med en galakväll Roast & Toast, jubileumet av deras tio år på Kanal 5 och de leder också en årskrönika och ringer in det nya året. Det är nog de hårdast arbetande personerna inom Showbiz, säger Dan Panas.

En annan  nymodighet är serien ”Söder om Folkungagatan”, som kretsar kring tre  kompisar och en skägg-schaman som driver ett kombinerat kafé,  smoothiebar och gym ett par hundra meter söder om Folkungagatan i  Stockholm – ett område som kallas SOFO.

En annan premiär är ”En clown  till kaffet” där Robert Gustafsson, Felix Herngren med flera möts  utanför scenen för att diskutera sina karriärer. Serien tar bland annat  upp ämnen som den svenska humortraditionen.

Det gamla radarparet  Peter Settman och Fredde Granberg gör comeback med premiären ”Äntligen  helg”. Duon hälsar på hos olika helgfirare och storstaden och på landet  och träffar såväl astronauter som trollkarlar.
Andra premiärer senare  i vår är en svensk version av ”Top Chef” och ”Berg & Meltzer, där  Carina Berg och Christine Meltzer styr kosan västerut för en road trip  tvärs över USA.

SBS Discovery kör också uppföljande säsonger av  alltifrån Kristallen-nominerade ”Nybyggarna” och ”Tunnelbanan” till ”En  stark äventyrsresa” och ”Partaj” och ”Café Bärs”. Det gäller även ”Arga  Snickaren”, ”Ullared” och en rad andra serier.

Tv-huset kör också en  smygvisning av den nya komediserien ”Mom” den 3 december – serien  handlar om en tonårsmamma som har blivit nykterist och jobbar som  servitris. Serien har premiär senare i vår.

SBC Discovery kommer ännu  senare med program som ”Surviving Jack” som handlar om en hårdkokt  ex-militär ”Super Fun Night” om bästisarna som vill få pojkvännerr samt framtidsskildringen ”Almost Human”

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.