Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Filip och Fredrik utmanar Jan Malmsjö på nyårsafton

Publicerad: 28 november 2013, 09:12

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar

Fiilp Hammar och Fredrik Wikingsson utmanar SVT:s tradition och ringer in nyåret i Kanal 5.


Ämnen i artikeln:

Fredrik WikingssonFilip HammarKanal 5

Med det nya greppet utmanar programledarduon SVT:s tradition med Jan Malmsjös nyårstal på Skansen.

– Man ska kunna räkna ner till tolvslaget med oss i stället för med Jan Malmsjö. Om man gör det är det ett sundhetstecken, säger Fredrik Wikingsson, till Expressen.

Filip och Fredrik har tidigare nämnt sin önskan om att ringa in det nya året i sin podcast. Nu tog Kanal 5 initiativet att realisera konceptet.

– Ibland upptäcker man mediala fönster, som heliga kor som ingen ger sig på. Vi kom på det när vi spelade in en podcast en gång, att det vore kul att spela in ett nyårstal. Någon på Kanal 5 hörde det och sa gör det om ni vill, säger Fredrik Wikingsson.

Själva nyårstalet är ännu inte skrivet. Det kommer att sändas och streamas direkt efter duons årskrönika i Kanal 5.

– Det skulle kunna vara början till ingenting, eller början till en tradition. Personligen älskar jag nyår, känslan av att någonting börjar om. Jag känner mig alltid väldigt mottaglig för saker och ting då. Man skulle kunna säga något kul och kanske tankeväckande i någon form under de sex-sju minuter detta sker, säger Fredrik Wikingsson.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.