Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Fler småbarnsföräldrar kollar på Babel

Publicerad: 15 mars 2012, 10:07

Jessika Gedin i Babel.

Foto: SVT.

Från 20.00 till 22.15. Babel med nya programledaren Jessika Gedin har ändå levererat godkända tittarsiffror i vårens två första program. – Tittandet hos unga vuxna och småbarnsfäräldrar har ökat, men de äldre orkar inte riktigt hålla sig vakna, säger projektledaren och producenten Marie Nyreröd tilL Resume.se.


Babel hade en snittpublik på 177 000 i höstas när programmet sändes på onsdagar klockan 20.00  – då med Daniel Sjölin som programledare.

Nu, med Jessika Gedin vid rodret – på onsdagar klockan 22.15, har de två första programmen haft 150 000 respektive 137 000 tittare.

–      Jag var orolig för den nya sändningstiden, jag sover ju själv vid den tiden och jag var orolig att ännu fler skulle ha gått och lagt sig, säger Marie Nyreröd.

När hon bryter ner siffrorna konstaterar hon att fler unga vuxna ser programmet nu i vår. För småbarnsföräldrarna passar den nuvarande tiden bättre eftersom de hunnit lägga sina barn då. Däremot viker tittandet hos äldre.

Men med tanke på den sena sändningstiden ligger det smala programmet på en hyfsad nivå.

–      Jessika är ju kanonbra som Babel-programledare. Den övergången har gått fantastiskt bra. Att det gick så lätt att ersätat Daniel Sjölin efter sju år – det hade man inte trott. 45 minuter som det är nu pssar också programmet bättre än en timme som det var förut, säger Marie Nyreröd.

I övrigt sänds programmet även i SVT24 på torsdagar klockan 20 med repris i SVT 2 på lördagar, samt i SVT Play.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.