Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Flow Network teamar upp med Hallpressen

Publicerad: 20 augusti 2015, 10:17

Flow Network + Hallpressen = Sant.

Foto: Andreas Elgstrand

Tv-nätverket Flow Network har skrivit avtal med Hallpressen som kommer använda sig av Flows videospelare. Nätverket innehåller nu 24 lokaltidningar.


Ämnen i artikeln:

Michael WernerFlow NetworkHallpressen

Flow Network smyglanserades i fjol, men det var i februari 2015 som spelaren gick ut skarpt. Bakom Flow Network står Boxers grundare Michael Werner och NTM-koncernen. I våras gick även kommunikationskoncernen WPP in i bolaget.

Bolaget visar långfilmer, dokumentärer och lokal tv på anslutna lokaltidningssajter. De har även sökfunktioner för till exempel Netflix och TV4 Play. I våras började de visa egenproducerade program som I särklass med Niklas med Niklas Källner och i höst kommer Gåsmamman med Alexandra Rappaport som även ska sändas av Kanal 5.

– Hallpressen är en ny kund och vi kommer presentera fler i höst. Hallpressen använder sig idag av en halv variant av spelaren som tar lite mindre plats. Problemet idag är att besökarna inte stannar så länge på sidorna – vi har tagit fram en modell som får dem att stanna längre. Vi försöker också blanda upp nationellt med internationellt, säger grundaren Michael Werner till Resumé.

Flow Network uppges vara nöjda med tittarsiffrorna. När komikern Robert Gustafsson bjöds in till I särklass med Niklas så hade talkshowen 200 000 tittare eller motsavarande 16 procents rating på lokaltidningarnas sajter.

– Vi ser stor potential att växa med publiken via sociala medier. Just det här klippet har haft nästan 790 000 tittare på YouTube. Istället för att ta publik från tidningen, tar vi från YouTube, säger Michael Werner.

Flow Network vill ännu inte kommentera sina ekonomiska resultat.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.