Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

FLX hämtar utvecklingschef från Jarowskij

Publicerad: 2 december 2013, 09:12

Erik Hultkvist

Foto: Pressbild

FLX värvar rekryterat Erik Hultkvist som utvecklingschef för tv och långfilm. Han kommer närmast från Jarowskij där han jobbade som utvecklingsproducent för humor och drama.


Ämnen i artikeln:

Felix HerngrenFLXPontus Edgren

Erik Hultkvist har sedan 2008 jobbat på Zodiak på ett flertal olika positioner. Både på Jarowskij och Yellow Bird, med produktioner som "Sommartider", "SNN News", "Kontoret", "Parlamentet" och "Extra Extra". Erik Hultkvist har en examen från Handelshögskolan i Stockholm. Han antar rollen som utvecklingshcef den 1 februari 2014 och kommer att ingå i FLX ledningsgrupp.

Erik Hultkvist är inte den enda rekryteringen som FLX genomfört den senaste tiden I den organisationen blir Eleonor Sager och Cornelia Opitz produktionschef för tv och långfilm respektive chef för reklamfilm och Johanna von Seth koordinator.

Till utvecklingsgruppen har man även värvat Jonas Åhlund och Eddie Åhgren. Jonas Åhlund har tidigare varit redaktör och producent på blan annat Jarowskij, ITV och Stockholm-Köpenhamn med produktioner som "Halv Åtta Hos Mig", "Timeout" och "Melodifestivalen". 2011 fick han TV-producenternas pris i kategorin "Årets Berättare".

Eddie Åhgren är nyutexaminerad från Beckmans Designhögskola och har jobbat på reklambyrån King. I sitt examensarbete regisserade han ett tidigare ofilmatiserat Ingmar Bergman-manus som fick stor uppmärksamhet. Han har under sin skoltid vunnit flera reklampriser bland annat Future Lions i Cannes, Creativity Awards i USA och svenska tävlingarna Guldlådan och Kolla.

– FLX har under 2013 fokuserat hårt på rekrytering och vi är väldigt glada att kunna presentera ett så starkt team. Vi tror att FLX profil bidrar till att locka de bästa eftersom den ger kreatörer möjlighet att utveckla och förverkliga idéer för flera olika plattformar; TV, webb, långfilm och reklam, säger FLX:s vd Pontus Edgren i ett pressmeddelande.

FLX har också knutit till sig manusförfattaren Per Gavatin som tidigare har skrivit komediserierna "Kontoret" och "Playa del Sol" och är en del av humorgruppen Grotesco. Per är utbildad vid Dramatiska Institutet.

– Med tanke på den huggsexa om kreativ talang som just nu pågår i branschen känns det superkul att dessa toppkreatörer valt FLX. Nu ska vi fortsätta arbetet med att befästa FLX som Sveriges bästa och roligaste produktionsbolag för våra kunder och anställda, säger Felix Herngren, kreativ chef på FLX i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.