Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Flyttas efter fiaskot

Publicerad: 11 januari 2010, 07:23

Efter fyra månader med dåliga tittarsiffror flyttar NBC The Jay Leno Show till senare tid och kortar programmet. Det betyder att The Tonight Show med Conan O’Brien börjar först vid midnatt.


Ämnen i artikeln:

Jay Leno

Jay Leno.

NBC:s försök med en Jay Leno Show tidigt på kvällen misslyckades. Idén var att ersätta de dyrproducerade kvällsdeckarna klockan 10 med Jay Leno, som ändå hade tänkt sluta som värd för The Tonight Show förra året.

Conan O’Brien blev lovad av NBC redan för fem år sedan att han skulle få ersätta Leno.
Men Jay Lenos program gick inte hem hos tittarna. 17 miljoner tittare vid premiären rasade snabbt till 5 miljoner i snitt. Det fick även konsekvens för O’Brien som inte hade någon succé bakom sig i tablån som kunde leda in tittarna.

Sist i tablån har nykomlingen Jimmy Fallon legat och han har med sin unga profil haft vissa framgångar.

Men nu har NBC alltså bestämt att Leno flyttas från klockan 10 till 11.35 på kvällen. Hans program blir bara en halvtimme långt. Förändringen träder i kraft efter Olympiaden.

– Mitt mål är att behålla Jay, Conan och Jimmy på de sena kvällstiderna, säger Jeff Gaspin, ordförande för NBC Universal Television Entertainment till AP.
Det är inte klart att någon av NBC:s komiker vill stanna kvar. Uppgifter i amerikansk media hävdar att Fox är på jakt efter Conan O’Brien. I och med förändringen börjar hans The Tonight Show först vid midnatt (och Jimmy Fallon vid ett på natten).

O'’Brien skämtade själv om den komplicerade arbetssituationen på NBC i förra veckan och hävdade att NBC ska slänga in han och Leno i en inhägnad för att slåss. Den som vinner kan krypa ut och lämna NBC.

Vad som ska fylla hålet i tablån efter Jay Lenos tidiga sändning är inte klart.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Jay Leno

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.