Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Följer upp Palme med Astrid Lindgren

Publicerad: 25 mars 2013, 11:22

Maud Nycander

Foto: Pressbild: SVT

I höstas gjorde Maud Nycander succé med dokumentären om Olof Palme. Nu gör journalisten en dokumentär en av Sveriges mest folkkära personer – Astrid Lindgren.


Ämnen i artikeln:

Astrid Lindgren

Under förra hösten var det premiär för Maud Nycander och Kristina Lindströms uppmärksammade dokumentär, "Palme". I slutet av 2012 påbörjade Maud Nycander sitt researcharbete kring den kända barnboksförfattaren Astrid Lindgren.

– Astrid Lindgren var väldigt mån om sin privata svär, jag hoppas kunna beskriva henne som en komplex människa och hitta några av nycklarna till hur hon blev den hon var. Det finns ett vemod runt henne och en skarp blick som jag vill närma mig. Men framförallt vill jag berätta om den hon var och hur hennes berättelser växte fram, säger Maud Nycander till TT Spektra.

Dokumentären om Astrid Lindgren planeras gå upp på biograferna under julen 2014 och eventuellt följas av en tv-version. Samtliga av Astrid Lindgrens film-teater- och bokrättigheter ägs av hennes efterlevande och kommer att ställa upp med material till fimpen.

– Ännu är det för tidigt att säga så mycket om innehållet. Men det känns väldigt spännande att det inte har gjorts något liknande om Astrid Lindgren i den här dimensionen och Maud Nycander är verkligen rätt person för detta, säger Francy Suntinger, producent på filmbolaget Filmlance till TT Spektra.

Maud Nycander ligger även bakom den Guldbaggebelönade dokumentären "Nunnan" som även vann Prix Italia 2007.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Astrid Lindgren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.