Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Förbundet stoppar TV4:s sändningar från EM-träningarna

Publicerad: 30 maj 2008, 07:59

Fotbollsförbundet stoppar TV4 från att direktsända från landslagets träningar under EM.
– Hade vi låtit TV4 sända från träningarna hade vi fått erbjuda alla att sända. Det blir bökigt i och med att schemat är så pressat, säger förbundets informationschef Jonas Nystedt till Resume.se.


Under VM i Tyskland 2006 direktsände TV4 de svenska träningarna och kanalen hade för avsikt att göra det även under EM.

I april meddelade TV4 att landslagets träningar och presskonferenser under EM ska direktsändas i TV4, TV4 Sport och fotbollskanalen.se.

Men nu kommer beskedet att det inte blir några live-sändningar från EM-träningarna i Lugano – förbundet har sagt nej, skriver DN.

Schemat är mer pressat i EM än i VM för två år sedan – det är färre träningstillfällen – och enligt förbundets informationschef Jonas Nystedt valde förbundet att säga nej till alla som ville direktsända träningarna. Det var fler än TV4 som var intresserade den här gången.

– Hade vi låtit TV4 sända från träningarna hade vi fått erbjuda alla att sända, eftersom TV4 inte har några särskilda rättigheter för träningarna. Därför sa vi nej. TV4 får filma, men inte direktsända, säger Jonas Nystedt och fortsätter:

– Det är så kort tid mellan matcherna och det blir så väldigt lite att direktsända. Exempelvis spelar vi match den 10 juni, sedan dagen efter är det bara träning för halva truppen och dagen därpå är det stängd träning, säger Nystedt.

TV4:s Patrick Ekwall säger till DN att han hade räknat med att TV4 skulle direktsända träningarna.

– Det ger tittarna en unik inblick i hur det fungerar, det blev rätt roliga sändningar, säger Ekwall till DN.

Förbundets nej gäller dock inte presskonferenserna, som TV4 kommer att direktsända som planerat.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.