Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Fördjupar sig i brunsås

Publicerad: 20 oktober 2009, 13:13

Lotta Lundgren, Henrik Schyffert, Erik Haag och Karin af Klintberg. Det är kvartetten bakom SVT:s nya matprogram ”Landet brunsås”, som får premiär nästa år.


Ämnen i artikeln:

SVTKarin af KlintbergHenrik SchyffertErik HaagLotta Lundgren

Erik Haag, Lotta Lundgren och Henrik Schyffert är programledare för nya tv-serien ”Landet brunsås”. Foto: SVT

Lotta Lundgren, tidigare copywriter på Åkestam Holst och Garbergs, kommer nästa år att dyka upp i SVT2. Vid sin sida får hon de rutinerade programledarna Erik Haag och Henrik Schyffert.
– Det stämmer. Vi ska göra ett program om svenskarnas matvanor. Vi ska svara på varför svensken äter mat som de gör, säger Lotta Lundgren, som är huvudredaktör för programmet.

Karin af Klintberg blir producent för Landet brunsås, som är seriens namn. Serien kommer att produceras av produktionsbolaget Thelma & Louise.

Lotta Lundgren har drivit matbloggen ”Om jag var din hemmafru”, sedan hon lämnade reklambranschen. Men det nya programmet blir inget traditionellt matlagningsprogram.
– Det blir ingen kastrull-tv, utan ett journalistiskt program, där vi undersöker matkultur.

Programmet får premiär den 13:e januari i SVT2 och kommer att sändas i åtta avsnitt. Lotta Lundgren jobbar också med en kokbok som tar sin utgångspunkt i recepten från bloggen. Och där har hon dragit lite nytta av sina gamla reklamkontakter.
– Ja. Det blir gamla fina Garbergs som kommer att göra formen.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.