Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Förhandlingarna har brakat samman”

Publicerad: 5 november 2013, 08:03

SVT förhandlar med Viasat (MTG) om att få ackrediteringar till Vinter-OS i Sotji 2014. Men samtalen har inte lett någon vart. I nuläget betyder det att SVT helt stängs ute från de Olympiska spelen, skriver Sportbladet. Även TV4 stängs ute från spelen, enligt Expressen.


Ämnen i artikeln:

MTGSVTTV4

"Förhandlingarna har brakat samman" slår Sportbladet fast i dag. Med tre månader kvar till OS i Sotji har inte SVT lyckas få några ackrediteringar till spelen som MTG har sändningsrättigheterna till.  

SVT:s sportchef Per Yng bekräftar:
– I nuläget har vi inga ackrediteringar, det stämmer, säger han till tidningen.  

Det betyder att det kommer bli betydligt svårare för SVT att bevaka spelen och göra intervjuer med idrottsstjärnorna. I dagsläget har de inte heller tillåtelse att visa bilder och filma från tävlingarna.  

– Vi kommer inte ha möjlighet att ge andra intervjuer än på pressträffarna i den internationella zonen, och där får SVT inte filma, säger Björn Folin, presschef på SOK till Sportbladet.

Likaså kommer TV4 att få stora problem att bevaka spelen. De har inte heller något avtal med MTG, enligt Expressen.
– Vi har under en längre tid förhandlat med Viasat om en utökad nyhetsrätt till OS. Tyvärr har vi inte nått varandra i de förhandlingarna, vilket är tråkigt. Rättigheterna är kort och gott för dyra, säger TV4:s sportchef Hans Pekkari, till tidningen.

TV4 kommer i dagsläget endast ha tillåtelse att visa 30 sekunder rörliga bilder per nyhetssänding från OS.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MTGSVTTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.