fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Förljugenheten har sällan firat sådana triumfer"

Publicerad: 4 januari 2011, 08:58

Kungens vän Meta Bergqvist var projektledare för SVT:s ”Året med kungafamiljen” som sändes i går kväll. 2010 var ett skandalår för kungafamiljen – men det märktes inte i programmet som sågs av 1 729 000 tittare. – Förljugenheten har sällan frirat sådana triumfer som i går kväll, skriver Aftonbladets nöjeschef Klas Lindberg i en tv-krönika.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSVTKlas Lindberg

MH

Magnus Helander


Foto: SVT.

SVT har kritiserats för att Meta Bergqvist – vän till kungen och i boken ”Den motvillige monarken” även utpekad som hans ex-flickvän – i år fått vara projektledare för ”Året med kungafamiljen”. Hon har varit bjuden på kungens 50- och 60-årskalas – och på 59 minuters programtid ägnades endast två minuter åt boken ”Den motvillige monarken” och endast 40 sekunder åt prinsessan Madeleines brutna förlovning med Jonas Bergström. I övrigt var det för kungahuset enbart fördelaktig rapportering.

Aftonbladets nöjeschef Klas Lindberg skräder inte orden i en tv-krönika i dag. Enligt Lindberg är programmet ren och skär historieförvanskning. Han menar att otrohetsaffären som drabbade Madeleine, samt avslöjandena om kungen i ”Den motvillige monarken” sopades under mattan.

–  Inte ens det mest lismande programmet under året kan väl försöka hasta förbi dessa jättenyheter, skriver han och avslutar:

–  Förljugenheten har sällan firat sådana triumfer som i går kväll. Men så kanske det går när man sätter en kungavän som projektledare för hela faderittan.

Resume.se har sökt Meta Bergqvist för en kommentar.

SVT har tidigare meddelat att man inte ser några problem med att Meta Bergqvist jobbar med programmet som noterades för 1 729 000 tittare, enligt preliminära siffror från MMS.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev