Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Förlustaffär för fotbollen – nu säljs produktionsbolaget

Publicerad: 17 december 2013, 15:35

Mats Enquist

Foto: Pressbild SEF

Tv-produktionsbolaget Onside ägs av Fotbollsförbundet och Elitklubbarna (SEF). Men vinsten har varit svagare än väntat och nu pågår en försäljning. Det skriver fotbollskanalen.se.


Ämnen i artikeln:

Svenska FotbollförbundetSvensk Elitfotboll

Svensk fotbolls egna produktionsbolag har inte gett samma vinstutdelning som ägarna hade förväntat sig, totalt sett har verksamheten visat förlust. Enligt fotbollskanalen.se är en försäljning av bolaget nära.

Enligt uppgifter till sajten är det produktionsbolagets ledning som nu lägger vantarna på en majoritet av bolaget med undersöd av riskkapital. – Just nu har jag inga kommentarer, säger Mats Enquist, vd för elitklubbarnas sammanslutning SEF till fotbollskanalen.se.

– Vi är djupt engagerade i att hitta långvariga ägarförhållanden för bolaget och det kan bli en konsekvens av det hela. Det pågår en process men mer kan jag inte säga.

Onside grundades av Svenska Fotbollförbundet kring millenieskiftet ihop med Svenska Spel. Grundtanken då var att ta makten över om merparten av tv-produktionen kring svensk fotboll. Bland satsningarna märks storbildsskärmarna på Allsvenskans arenor och fotbollsklubbarnas studios.

För fem år sedan hoppade Svenska Spel av som en konsekvens av flera år av förluster.  Köpare blev SEF som på förbundets uppmaning pumpade in stora investeringar i Onside. Men under de fem åren med SEF har bolaget genererat sju miljoner kronor i förlust.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.