Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Forma köper finskt produktionsbolag

Publicerad: 22 februari 2011, 08:37

Forma blir majoritetsägare i det finska tv-produktionsbolaget Susamuru. Därmed förstärker OTW programutvecklingen och får en större formatkatalog.


Ämnen i artikeln:

Anders KnaveOTW

– Susamuru är ett företag som i mångt och mycket har samma historik och verksamhetsbredd som OTW, Grundarna har en gedigen medieerfarenhet och bolaget är sprunget ur en stark redaktionell och publicistisk medvetenhet. Dessutom finns redan, vid sidan av tv- produktionen, uppdragsproduktion samt en ambition att med stark redaktionell kommunikation verka över flera plattformar. Att Forma dessutom redan bedriver tidningsverksamhet i Finland passar även in i koncernens övergripande vision om att verka som mediehus, säger Anders Knave, vd för OTW och Forma Contract i ett pressmeddelande.

Det finska produktionsbolaget gör tv inom flera genrer och för många kanalhus. Värt att notera är att man har producerat talshowen ”Robban” med Robert Aschberg för den svensktalande kanalen FST.

I och med köpet för OTW dubbla programutvecklingsenheter, vilket enligt företaget kommer att gynna både OTW Television och OTW Communication.

Susamurus ägare och grundare Harri Saukkomaa, Kari Voutila och Sari Isotalo äger fortsatt en minoritetspost i företaget och behåller sina roller som styrelseordförande, vd och programchef.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Anders KnaveOTW

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.