Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Först skrattade jag, sedan blev det obehagligt"

Publicerad: 23 april 2010, 11:43

TV4:s vd Jan Scherman beskyller MTG för att sprida ryktet att han är sjuk och kollapsat: – Först skrattade jag, sedan blev det obehagligt. De vill nedvärdera mig. MTG:s svenska informationschef Per Lorentz förnekar kännedom om ryktesspridningen.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanMTGTV4

Jan Scherman, vd på TV4. Foto: Stefan Borgius

När påståendena om TV4-chefens sjukdom nådde Resumé tog det bara några samtal för att bekräfta att ryktet sannolikt har stor spridning i mediekretsar. Själv hörde Jan Scherman talas om det för flera veckor sedan:
– Jag blev kontaktad av kollegor på norsk tv som undrade om jag lämnat sjukhuset och om kollapsen var över. Sedan kom medarbetare som varit på tv-mässan i Cannes och undrade om jag var frisk, de hade hört motsatsen.

Resumé har fått uppgifter om att du ställt in viktiga möten om Premier League-rättigheterna för att du varit på sjukhus?
– Icke! För det första låg det operativa förhandlingsansvaret på Canal Plus, för det andra har jag deltagit i alla möten om jag inte varit överbokad vid något tillfälle.

Har du alls varit sjuk de senaste året?
– Jag drabbades av en magåkomma under en dag. Då jobbade jag hemifrån. Nej, jag springer omkring i gympadojor på jobbet.

Vem sprider ryktena?
– Källan är en av våra konkurrenter, nämligen Viasat/MTG. Mer precis än så vill jag inte vara. Om det är fler som sprider rykten vet jag inte.

Vad tror du syftet är?
– Jag vet inte hur de interna taktiköverläggningarna gått till, men syftet med att beskriva mig i ett bräckligt tillstånd är väl att försvaga och nedvärdera. Att förminska. Jag vill gärna ha besked av dem som dragit igång det.

Men något besked får Jan Scherman inte av MTG:s svenska informationschef Per Lorentz:
– Nej, det här har jag ingen aning om.

Har du själv hört ryktena?
– Det vill jag inte kommentera, det går så mycket rykten hela tiden.

Men är du säker på att ryktet inte härstammar från ert hus?
– Det kan jag inte tänka mig att det gör.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

Jan SchermanMTGTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.