Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Fortsatt trögt för TV4 News

Publicerad: 18 december 2012, 15:20

Foto: TV4 News. Nyhetsankare Anna Herdenstam.

TV4 News har det fortsatt svårt att locka tittare. Senaste siffrorna från MMS är visserligen bättre än då mätningarna inleddes, men det är långt kvar till det ursprungliga målet på 250 000 unika tittare per dag.

Ämnen i artikeln:

Göran EllungTV4 News

KB

Karl-Johan Byttner


Nyhetsbolagets vd Göran Ellung har tidigare förklarat TV4 News dåliga tittarsiffor med att MMS inte räknar in Comhem-tittandet.

I slutet av mars förra året kom så de första mätningarna av TV4 News-tittandet i den nya TV Comhem-kanalen.

TV4 News hade då 17 000 tittare i genomsnitt per dagsina egna sändningar, medan TV Comhem hade 35 000 tittare.

Det  vill säga långt ifrån det som har blivit känt som Göran Ellungs  ekvation – han har hela tiden multiplicerat antalet tittare med tre för att få fram  hur många som tittar på TV4 News via Comhem.

MMS har nu hunnit mäta TV4 News-tittande från april till så gott som året ut. Inte en enda gång kan tittandet i TV4 News multipliceras med tre för att få fram tittandet hos TV Comhem.

Tittandet  hos TV4 News ligger på som lägst 20 000 tittare per dag i genomsnitt  under april månad till 40 000 tittare i genomsnitt under november månad.  

Motsvarande tittande hos TV Comhem ligger på 41 000 tittare  respektive 44 000 tittare.

Slår man då samman exempelvis april månad,  tittandet hos TV4 News och TV Comhem, blir det totala genomsnittliga  tittandet den månaden 61 000, medan motsvarande summa för november är  84 000 tittare per dag.

Hur man än vänder och vrider på det är det alltså långt kvar till målet på 250 000 unika tittare per dag:
– Vi  har aldrig talat om någon explosionsartad utveckling, utan det är  viktigt att sätta saker och ting i ett perspektiv. Tittandet är bara en  parameter, säger Magnus Törnblom, ansvarig för företagskommunikation på  TV4-gruppen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev