Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Förvandlade Solsidan till psykologisk thriller

Publicerad: 3 juni 2014, 13:25

Foto: Skärmdump från Roberth Elmerssons vinnande bidrag

En jury bestående av Fredrik Virtanen, Isabel Adrian och Niclas Wahlgren utsåg kalmariten Roberth Elmersson till "Sveriges bästa tv-tyckare" i Tv.nu:s tävling. Bakom vinster ligger bland annat en idé där TV4:s "Solsidan" förvandlas till psykologisk thriller.


Ämnen i artikeln:

TV.nu

Sveriges bästa tv-tyckare koras för andra året i rad av tv-gudien tv.nu. I år   har bidragen ökat med över 500 procent. Efter en svår överläggning korade juryn bestående av Fredrik Virtanen, Isabel Adrian och Niclas Wahlgren en vinnare – Roberth Elmersson från Kalmar.

– Videon var väldigt kul! Idén blir lysande om den görs med etablerade tv-personer som tävlar.   Roberth verkar vara en kreativ person, säger jurymedlemmen Fredrik Virtanen i ett pressmeddelande.

Idén som Roberth gick segrande med går ut på ett talang-tvformat där tv- och filmpersonligheter delas in i   lag och tävlar mot varandra i olika kategorier inom tv och film. Man får följa ax till limpa där slutprodukten kan vara ett avsnitt, en film eller en musikvideo. En jury och tv-tittarna får sedan rösta på   det lag som lyckats bäst. Roberth Elmersson illustrerade detta med ett exempel, se videon "The Ovster" där han   har förvandlat komediserien "Solsidan" till en psykologisk thriller.

– Det känns helt underbart att jag kommer få jobba med något som jag gillar och gör varje dag och   dessutom få betalt för det! Det känns superkul och är verkligen något jag vill jobba med i framtiden,   säger Sveriges bästa tv-tyckare Roberth Elmersson i en kommentar.

Mellan 23 juni och 13 juli kommer Roberth arbeta som tv-tyckare på tv.nu. Han kommer även att stötta   marknadsavdelningen och vara aktiv i sociala medier där han tycker till om tv på daglig basis.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TV.nu

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.