lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Förväntningarna är så mycket högre

Publicerad: 31 oktober 2011, 07:35

Artisterna i årets upplaga av "Så mycket bättre". Första säsongen blev en publiksuccé med långt över en miljon tittare per avsnitt. Foto: TV4.

I kväll har succéprogrammet "Så Mycket Bättre" premiär med sin andra säsong. Förväntningarna på årets artister är skyhöga och många undrar om framgången kommer bli lika stor i år.

Ämnen i artikeln:

Så mycket bättreMastiffTV4

En av förra årets absolut största publikframgångar var TV4:s ”Så  Mycket Bättre”. Sju kända artister som bor tillsammans under en vecka  och tolkar varandras låtar visade sig vara en vinnande kombination hos  svenska folket. Utöver de höga tittarsiffrorna genererade programmet  även en rad hitlåtar på topplistorna och gav särskilt Petra ”September” Marklund ett rejält uppsving i karriären.

Förväntningarna på årets säsong är med andra ord riktigt stora. Musikerna som medverkar i år är Jason "Timbuktu" Diaktié, Laleh Pourkarim, Martin "E-type" Eriksson, Tomas Ledin, Mikael Wiehe, Eva Dahlgren och Lena Philipsson. En del har sedan utannonseringen varit kritiska och menat att det inte varit lika stark grupp som förra omgången.

– Så blir det ju alltid med stora förväntningar. Jag tycker det är  roligt att var man än kommer så har alla en egen ”sjua”. Alla har  åsikter kring vilka de vill ha som "lineup", säger Lovisa Bergenstråhle.

Hon är castingansvarig för programmet och har bland annat även ansvarat för första säsongen och TV3:s ”Plura’s kök”.

Hur hanterar ni förväntningarna?
– Vi tänker inte på dem. Konceptet är så inarbetat, så vi kör vårt race.

Hörde artisterna själva av sig och visade intresse?
– Alla som är med nu har blivit tillfrågade. Men vi märkte ett annat  intresse, gensvarte blev annorlunda. Det är svårt att lansera ett helt  nytt koncept, men nu kände alla till det. Jag läste en intervju med Eva  Dahlgren att hon tyckte det lät som skit när hon blev tillfrågad första  säsongen, men nu ville hon jättegärna vara med.

Var det några som var intresserade som ni fick säga nej till?
– Nej, det var inte. Det handlar mycket om vad det blir för mix, och vi  frågar artister därefter. Man vill ju göra den bästa gruppen, och vi  hoppas alltid på fler säsonger.

En del har sagt att ni försöker återupprepa succén med exempelvis ”Timbuktu” som skulle vara ”årets Petter”.
– Många har ju sagt så om de här artisterna, att den blir årets Petter,  den blir årets September, osv. Men vi känner att han är en fantastik  artist, och vi vill ju ha en mix av musikgenrer och artister.

– Man kan inte ha sju likadana artister, det blir inte så intressant.

Finns det någon drömdeltagare ni jagar?
– Det vågar jag inte säga nu, vi får väl se till tredje säsongen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev