Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Framåt för lägerelds-tv

Publicerad: 15 december 2014, 10:14

Över miljonen såg Kronprinsessan Victoria gå till bords.

Foto: Skärmdump från SVT.

Årets Nobelbankett visades i SVT och lockade tio procent fler tittare än i fjol. 1 130 000 tittare såg programmet, jämfört med 1 020 000 år 2013. – Nobelbanketten är ett tv-program som fortsatt samlar en stor tv-publik, trots att programmet är fyra och en halvtimme långt, säger Marcus Grönqvist på SVT:s publik- och utbudsanalys.


Ämnen i artikeln:

SVT

Det var i onsdags årets Nobelbankett sändes som hade en räckvidd på 33,9 procent jämfört med i fjol då räckvidden låg på 31,9 procent.
Sändningen startade i SVT2 klockan 19:00 och flyttades över till SVT1 vid 20:00, då tittarmätningarna är gjorda.

– Nobelbanketten går alltid 10 december vilket gör att den hamnar på olika veckodagar varje år. I år på en onsdag med ett visst konkurrensläge från andra tv-kanaler. Vi kan se att programmet stärker tittandet mot föregående år, bland annat i målgrupper som är föräldrar, säger Marcus Grönqvist.

Trots höjningen ser han att utfallet ligger på ungefär samma nivå som under 2012 och 2011.

– Men det är ett tv-program som fortsatt samlar en stor publik trots att programmet totalt är fyra och en halvtimme långt summerat i båda tv-kanalerna, säger han.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.