Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Från TV4 till SVT

Publicerad: 15 oktober 2012, 08:07

Johan Kücükaslan

Foto: Pressbild: TV4

TV4:s sportreporter Johan Kücükaslan lämnar kanalen efter två år. Han går till konkurrenten SVT där han bland annat blir programledare.


Ämnen i artikeln:

SVTTV4

Johan Kücükaslan kom till TV4:s sportredaktion år 2010 efter att ha gjort praktik på SVT. Under de två åren har han bland annat hunnit vara utrikeskorrespondent för sporten, i tre månader var han TV4-sportens man i USA.

Där träffade han bland annat simmaren Ryan Lochte, boxningslegendaren Evander Holyfield, det svenska tennisesset Mats Wilander och Sveriges landslagsmålvakt i hockey Henrik Lundqvist.
– Det var det roligaste jag har gjort. Jag träffade flera av de största stjärnorna och speglade den amerikanska idrotten. Jag hade mycket eget ansvar, säger Johan Kücükaslan till Resumé.

Under sommarens EM i fotboll reste Johan Kücükaslan runt i Europa och gjorde reportage som skildrade stämningen i städerna. Men den senaste tiden har han känt sig begränsad på TV4.
– Man kommer till ett skede där det är dags att röra på sig. Det är rätt begränsat med utrymme på TV4, eftersom det är så korta sändningar. Jag kände mig låst vid att göra "Kanon och Kalkon". Jag vill göra seriös reportagejournalistik. SVT har mer resurser och större utrymme. Jag slipper ta hänsyn till det kommersiella. På TV4 blir det mycket fotboll, hockey och cross-promotion för C More.

Johan Kücükaslan börjar jobba på SVT i slutet av oktober. En av anledningarna till att han tackade ja till konkurrentens erbjudande var möjligheten att bli programledare under morgonsändningarna.
– Jag gjorde min praktik på SVT och det var ett naturligt steg att komma tillbaka nu. Det känns som jag har större möjligheter på SVT, säger Johan Kükcükaslan.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.