Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

TV

Freemantle köper gameshow av Metronome

Publicerad: 12 februari 2008, 08:58

Freemantle Media köper de internationella rättigheterna till tv-formatet Family Links, utvecklat Metronomes dotterbolag Meter. Family Links är en game show, där en familj tävlar tillsammans för att vinna priser från en egen önskelista.


Family Links har ännu inte köpts av någon kanal.
– Det visar styrkan på formatet att Freemantle redan nu vill ta det ut i världen, säger Mats Alders vd och koncernchef på Metronome Film & Television.

Freemantle kommer både att sälja formatet och producera det utanför Skandinavien. Och man har stora förhoppningar.
– Family Links är en ny och betydande game show för Freemantle Media, och ett välkommet tillägg till vår befintliga game show-katalog, säger Rob Clark, senior executive vice president, på Freemantle Media i en kommentar.

När kommer en svensk tv-tittare att kunna se programmet?

– Jag är inte säker på att det blir i Sverige som programmet kommer att kunna ses först. Med Freemantles muskler kan det lika gärna bli utanför Norden.

Får ni några pengar även om det inte blir några program?
– Ja vi har fått en option-fee, men vi får så klart mer om det blir produktioner. Helt klart är det en bra affär redan nu, säger Mats Alders.

Meter Film & Television kommer att sälja formatet i Sverige, medan systerbolaget Friday TV ska sköta försäljningen i övriga Skandinaviska länder.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.