måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Fridas galna vecka

Publicerad: 20 oktober 2009, 13:58

VM-kval på Råsunda, Formel 1 i Brasilien och Champions League i Spanien – på en vecka. Här är Frida Nordstrands galna monsterschema. – Jag har min upplåsbara kudde som min bästa vän, säger Viasat Sports flygande reporter till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Viasat SportFrida Nordstrand

MH

Magnus Helander


Viasats Frida Nordstrand är överallt i världen på fotboll och Formel 1. Foto: Ulf Berglund/Viasat.

Häng med nu, det går i en rasande fart i Frida Nordstrands jobb som fotbolls- och F1-reporter:

Först Sverige-Albanien med efterföljande avskedsintervjuer på Råsunda med de avgående förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson  i onsdags – därefter till flygplatsen för 17 timmars resa till Brasilien för bevakning av Formel 1-loppet i Sao Paolo. Sedan, efter en spektakulär mopedfärd från tävlingsbanan till flygplatsen i söndags vidare till Barcelona för jobb under Champions Leauge-sändningen från Camp Nou i kväll.

Sedan vidare till Madrid och nästa Champions League-match – sedan hem och därefter till Abu Dhabi för Formel 1-avslutningen.

Och sedan: Nästa Champions League-omgång.

Puh…

Att Frida Nordstrand är inne i en hektisk period är ett understatement.

– Man har varit fräschare ha ha, säger hon när Resume.se når henne.

Hon förbereder sig som bäst inför kvällens Champions League-möte mellan Zlatans Barcelona och Rubin Kazan. Förhoppningsvis spelar Zlatan. Men om hon får någon intervju återstår att se.

– Jag hoppas det. Det har gått bra hittills att få prata med honom i samband med Champions League den här säsongen. Men det är så mycket som kan hända, det kan vara dopningskontroll eller att han är uppbokad för andra tv-studios, säger Frida Nordstrand.

Hon låter pigg trots det pressade schemat.

– Det är mest tidsomställningen som är knepig. Men det gäller att inte tänka för mycket på vad klockan är i Sverige. Det är bara att sova när det går att sova. Min uppblåsbara resekudde och jag kilar stadigt.

– Sedan försöker jag träna på hotellet eller gå ut och springa, så man får röra på sig. Det är viktigt för att man ska orka i längden.

Frida Nordstrand reser mycket själv i sitt reporterjobb och möter sedan upp kollegerna på plats där Viasat sänder.

–  Flygplatserna är inte så kul, men det är absolut värt det. Mitt jobb är väldigt, väldigt roligt och jag får mycket kontakter. Man får känna alla och får tillgång till förare, och spelare och när man åker på allt och finns på plats hänger man med hela tiden i vad som händer på ett helt annat sätt.

När hon är på fotboll hinner hon inte se så mycket annat än arenor, hotell och flygplatser. När hon bevakar Formel 1 blir det lite mer tid över på kvällar och kan det bli en del sightseeing.

Det blir en hel del dramatik utanför idrottsarenorna emellanät också. Som i söndags då hon med hjälp av kontakter fick skjuts från stadion till flygplatsen av en brasilianare genom kriminellt belastade områden – på moped, med all jättepackning.

–  Det var bara snabbt som f-n till Barcelona som gällde.

I morgon ny dag, resa till Madrid för ny match.

Då åker resekudden fram igen.

Fridas galna vecka

Onsdag: På Råsunda, Sverige-Albanien. Klar kl 24 sedan hon tackat av Lasse och Roland. Där efter hem. Packa, sova i nästan två timmar.
Torsdag: Till Arlanda. 17 timmar senare framme i Brasilien för tre galna dygn med F1-cirkusen i Sao Paolo.
Söndag: Direkt efter racet, från banan till flygplatsen. Skjuts av en moped till flygplatsen. Natten tillbringades i flygplanet.
Måndag: Landade i Barcelona.
Tisdag: Jobbar på Camp Nou, Barcelona-Rubin Kazan.
Onsdag: Flyg till Madrid och nästa Champions League-match, Real-Milan.
Torsdag: Hemma igen. Hämta krafterna i fyra dagar innan avresa till Abu Dhabi och F1-epilogen. Och direkt därifrån till nästa Champions League-omgång...

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev