Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Friends Arenas rekorddyra invigning blev #mutfest

Publicerad: 29 oktober 2012, 10:47

En bild från SVT:s sändning.

Friends Arenas rekorddyra invigning taggades som #mutfest på Twitter efter mutskandalerna kring arenans byggande.


Ämnen i artikeln:

SVTFriends Arena

Sveriges nya nationalarena Friends Arena i Solna invigdes under buller  och bång i lördags. 45 000 besökare var på plats och för underhållningen stod världsartister som The Hives, Loreen, Agnes och  Roxette.

Prislappen för evenemanget landade på 50 miljoner kronor, vilket gör det till den dyraste scenshowen i Sveriges historia.

Men de ansvariga hade nog velat se att bättre mottagande av programmet.  Det har sågats av kvällstidningarnas läsare och under programmets gång  var det hashtaggen #mutfest som var den som användes mest flitigt.

Medieaktörer som Aftonbladets ledarskribent Daniel Swedin och Dagens Nyheters kulturreporter Hanna Fahl var bara två av många som använde #mutfest och det  var en av de mest trendande taggarna på Twitter i helgen.

#mutfest refererar till det att chefsåklagare Alf Johansson vid  Riksenheten mot korruption inledde en förundersökning om mutor i samband  med bygget av den nya nationalarenan och i juni 2011 lämnades ett åtal  in mot Solnas tidigare stadsdirektör Sune Reinhold.

Åtal väcktes även mot den moderate kommunstyrelsens ordförande Lars-Erik  Salminen och ytterligare fyra personer som företräder Arenabolaget för  grov bestickning.

Solna tingsrätt fällde sedan den förre stadsdirektören Sune Reinhold.  Han dömdes för mutbrott till villkorlig dom och dagsböter i maj 2012. De  övriga frikändes men domarna har överklagats av såväl åklagare som av  Reinhold.

Resumé har sökt Friends Arenas kommunikationschef Malin Sparf Rydberg för en kommentar.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

SVTFriends Arena

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.