Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Fuskbyggarna" anmäls igen

Publicerad: 12 maj 2010, 12:27

TV4-programmet ”Fuskbyggarna” anmäls till Granskningsnämnden – igen. – Inte ett enda inslag i den här programserien innehåller felaktigheter, säger programledaren Martin Timell till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

FuskbyggarnaMartin TimellTV4

Martin Timell. Foto: TV4.

I april anmäldes Martin Timells och Lennart Ekdals program ”Fuskbyggarna” i TV4 till Granskningsnämnden av hantverkare Kenneth Möllefors. Han menade att han felaktigt anklagats  för fusk och att programmet farit med osanningar – dessutom påpekade han att delar av hans genmäle blivit bortskuret i programmet.

Martin Timell tillbakavisade den kritiken.

Nu har ”Fuskbyggarna” åter anmälts till Granskningsnämnden. Denna gång av entreprenören Ulf Forsberg som kritiserats hårt för husbygget i Stöcke i Umeå-trakten. Forsberg menar via sitt ombud att programmet innehåller en rad felaktigheter, att väsentliga uppgifter utelämnats och att genmälet blivit kraftigt nedskuret så att det ser ut som han tar på sig ansvar för det inträffade.

Martin Timell:

– Han bör ju lägga sin energi på att inte ställa till det för människor. Inte ett enda inslag i den här programserien innehåller felaktigheter. Allt är mycket väl underbyggt. Redaktionen har gjort ett lysande jobb.

Fuskbyggarna, som produceras av Nordisk Film, får en fortsättning i TV4. Åtta nya avsnitt är planerade.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.