Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Fyran ökar reklamtrycket

Publicerad: 29 juli 2010, 10:07

Den nya reklamlagen träder i kraft den 1 augusti. TV4 hoppas på ökade intäkter redan i höst. – Men vi kommer inte att sända mer reklam på prime time än de tolv minuter per timme som vi kör i dagsläget, säger Peter Lindström, kanal- och tablådirektör på TV4.


Ämnen i artikeln:

TV4

Peter Lindström, kanal- och tablådirektör TV4. Foto: Isabelle Ödesjö.

I korthet innebär den nya lagen att TV4 kan sända reklam oftare än var 20:e minut som är fallet idag. De får möjlighet att själva bestämma när reklampauserna ska ligga i programmen.

– Jag tror att slopandet av 20-minutersregeln kommer att mottas positivt av tittarna eftersom vi kommer att kunna anpassa avbrotten till storyn i programmen, säger Peter Lindström.

Han är positiv till den nya lagen som innebär en uppluckring i jämförelse med de nuvarande reglerna, som bland annat inte påverkar MTG och Kanal 5 som sänder från London.

– Det är bra att vi får liknande villkor som konkurrenterna, säger han.

Det är framförallt sändningarna mitt på dagen och under natten som kommer att fyllas med mer reklam. TV4 har haft ett högt tryck på sina reklamplatser hittills i år och hoppas därför att de kan fylla ut de mindre attraktiva tiderna med ännu mer. De bästa sändningstimmarna kommer dock att lämnas oförändrade.

– Det är nog de som tittar på tv på natten som kommer märka att reklamtiden ökar, säger Peter Lindström.

Den nya lagen innebär också att produktplacering i svensk tv regleras. Men medan TV4 kommer att börja sända mer reklam per omgående kommer de nya möjligheterna till produktplacering att införas successivt.

–   Vi kommer att börja se effekterna av den förändringen i början av nästa år, säger Peter Lindström.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.