Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Game, set och match för SVT mot TV4

Publicerad: 30 juni 2010, 12:55

Det blev hård kamp om tv-rättigheterna för Stockholm Open. TV4 ville ha tillbaka tävlingen från SVT som höll undan och nu har skrivit ett nytt avtal. – Allt är helt positivt nu, säger Per Yng sportchef på SVT till Resume.se


Ämnen i artikeln:

Stockholm Open

Per Yng på SVT kan inte annat än att vara glad just nu Foto: Bengt O Nordin

SVT har erfarenheten när det kommer till sändningar från Stockholm Open. TV4 bröt sviten några år i mitten av 00-talet och i år ville de verkligen göra en comeback och låg länge bra till men snuvades av SVT.

– Vi har dokumenterat sänt Stockholm Open i flera år. Det är ett långt samarbete och vi hoppas kunna utveckla sändningarna ännu ett steg till hösten. Det kan ha fällt avgörandet, säger Per Yng.

Än så länge vill han inte gå in på hur SVT ska utveckla sändningarna. I övrigt kan Per Yng bara konstatera att det är en härlig sits att vara sportchef på SVT just nu.
– Det känns jätteroligt både med Stockholm Open och Fotbolls-VM. Igår slog vi tittarrekord för VM hittills med 1,5 miljoner under Spanien-Portugal och vårat VM-magasin bara fortsätter växa. Igår hade vi 600 000 tittare. Det är inte dåligt halv elva på kvällen.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Stockholm Open

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.