Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Gårdingers tunga start

Publicerad: 15 april 2011, 14:30

Kanal 5-floppen ”Fenomen med Uri Geller” är produktionsbolaget Snowmans första stora produktion. Vd:n Pontus Gårdinger har med andra ord motvind i starten. – Jag hade förstås önskat att det blivit en stor succé, men sånt här händer, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

SnowmanFenomen med Uri GellerPontus GårdingerKanal 5

Pontus Gårdinger. Foto: Kanal 5.

Tyska Prosieben äger både Kanal 5 och det nystartade svenska produktionsbolaget Snowman med Pontus Gårdinger som vd. Verksamheten drogs igång i höstas.

Snowmans första stora produktion är ”Fenomen med Uri Geller” – en storsatsning som inte klarat den stenhårda konkurrensen på söndagskvällarna.

Tittarna sviker programmet. Som bäst har 273 000 tittare sett programmet – det var premiären. i andra och tredje delen har tittandet dalat.

Nu har Kanal 5 beslutat att kapa programmet med en halvtimme så att det nu på söndag blir en timme långt, istället för som tidigare en och en halv timme.

Pontus Gårdinger vill inte kalla det en kapning.

– Vi tightar till programmet och vässar det, så vill jag uttrycka det, säger han.

Vad säger du om starten?

– Bolaget har haft en fantastiskt snabb start och kommit igång starkt.

– När det gäller "Fenomen med Uri Geller” är det tråkiga är att inte fler hittat till ett grymt bra program som det är. Vi är enormt stolta över produktionen som håller högsta klass.

Pontus Gårdinger poängterar att konkurrensen på söndagskvällen är mördande.

– Men trots det är det kul att vara med i den modiga och tuffa satsning som Kanal 5 har gjort. Visst, jag hade önskat att det blivit en stor succé, men sånt här händer ibland i den här branschen.

Han låter sig inte nedslås.

– Nej, absolut inte. En sådan här sak gör bara att vi blir ännu mer taggade och hungriga.

Vad har ni mer för produktioner på gång?
– Vi producerar en underhållningsserie i Danmark som heter ”Min man kan”. Sedan har vi produktioner på gång här i Sverige, men det är inget jag kan berätta om än.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.