Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Gärningsman dömd tack vare Efterlyst

Publicerad: 10 november 2011, 15:15

TV3-programmet "Efterlyst" visade övervakningsbilder på en misstänkt gärningsman efter en grov stöld av en 87-årig kvinna på rollator i tunnelbanan. Efter det kunde gärningsmannen identifieras-och gripas.


Nu döms den 16-årige gärningsmannen för grov stöld i Solna tingsrätt till 90 timmars samhällstjänst. Han ska betala 9 300 kronor i skadestånd till den 87-åriga kvinnan.

Enligt domen följde den 16-årige gärningsmannen efter den 87-åriga kvinnan från spärrarna till perrongen på tunnelbanestationen i Vällingby i Stockholm den 5 augusti.

Han gick fram till kvinnan och frågade vad klockan var, därefter slet han plötsligt loss två guldhalsband som den gamla kvinnan bar runt halsen och sprang därifrån.
Guldsmycken värda 24 900 kronor.

– Om jag inte hållit så hårt om min rollator hade jag ramlat omkull, säger kvinnan i förhör. Det var mycket obehagligt och jag blev helt förstummad. Numera känner hon skräck inför ungdomar vilket hon inte gjort tidigare.

Gärningsmannen fastnade på tunnelbanans övervakningsfilm, TV3-programmet "Efterlyst" visade sedan bilderna i sitt program.
Tack vare det kunde gärningsmannens identitet fastställas och han anhölls i sin frånvaro den 5 september.

16-åringen har erkänt brott men hävdat att han handlat i nöd då ett kriminellt nätverk, Black Cobra, ska ha uppmanat honom att begå brottet. En uppgift som tingsrätten anser är påhittad då mannen inte kunnat ta fram några kontaktuppgifter till dessa personer.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.