Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Glenn Hysén petad

Publicerad: 23 februari 2010, 15:23

Resume.se kan avslöja att Viasat-experten Glenn Hysén petas från morgondagens VM-kvalsändning från Råsunda. – Klart man känner sig lite åsidosatt. Jag trodde att jag skulle vara med eftersom Glenn Strömberg inte kommenterar landskamperna, säger Hysén till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Glenn Hysén

Glenn Hysén har varit fotbollsexpert på Viasat Sport i 18 år. Nu har han hamnat i frysboxen. Foto: Scanpix.

Läs mer

- Debut för Strömberg – då får Hysén stanna hemma

- Strömberg får de största matcherna

- Tommy Åström nobbade Viasat

- "Med Manfred som chef händer det saker"

- Miljonlyft för Viasats toppvärvningar

- Tar betalt för Zlatan

Resume.se har tidigare berättat om Glenn Hyséns situation på Viasat Sport efter storvärvningarna med Glenn Strömberg i spetsen.

Strömberg får de största matcherna i Champions League och Hysén, som varit Viasats expert i 18 år, har fått sitta i Stockholm och kommentera mindre heta matcher framför en tv i studion.

Eligt avtalet med SVT får dock inte Glenn Strömberg kommentera landskamper för Viasat Sport. Det hade kunnat öppna dörren för Hysén som trodde att han skulle få vara med på Råsunda i morgon när TV8 sänder VM-kvalmatchen mellan Sverige och Portugal.

– Jag trodde det, det var ingen som sa något annat. Men icke. Jag ska kommentera England Kazakstan ”off tube” i stället och på söndag Brasilien-Venezuela.

Hur ser du på det?
– Visst är det tråkigt. Man vill vara på plats, det är mycket roligare än att sitta i studion, så på det sättet blir man besviken på samma sätt som en spelare alltid vill finnas med i startelvan.

– Men jag gnäller inte. Jag har sagt till mig själv att någon gång kommer det en dag så de vill förnya. Vi har andra satsningar på gång som mitt och Sladjans program på Viasat Fotboll som börjar snart, vi får se hur det blir.

Ser du det som en petning?
– Klart att man känner sig lite åsidosatt. Jag trodde att jag skulle få vara med på Råsunda eftersom Strömberg inte kommenterar landskamperna.

– Men jag gör vad Visat säger åt mig och jag är inte bitter.

I morgon på Råsunda kommenteras matchen av Henrik Strömblad med Bo Petersson som bisittare.

Per Tellander, chef för Viasat Sport:

–   Vi har  ett fantastiskt utbud av matcher i Viasat Sport, inte minst på lördag då vi  sänder sju VM-kvalmatcher live. Vi försöker alltid anpassa laguppställningen  efter utbudet. Det finns ingen som på ett mer passionerat sätt kan bevaka  England än Glenn. Han är ett självklart val för oss när det gäller den  matchen.

Glenn Hyséns kontrakt med Viasat Sport går ut i maj.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Glenn Hysén

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News