Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Glenn Strömberg gör OS-debut

Publicerad: 5 juni 2008, 11:12

När SVT blev av med EM-rättigheterna var fotbollsexperten Glenn Strömberg ytterst nära att lämna SVT. Men snart får han kommentera matcher igen – i OS. – Glenn gör sitt första OS. Han och Chris Härenstam ska kommentera damfotbollen med Sverige, säger SVT:s sportchef Albert Svanberg till Resume.se.


Glenn Strömberg. Foto: Tobias Rydergren.

I dag presenterade SVT sin OS-satsning. SVT har 70 man på plats i Peking för att bevaka spelen, och samtidigt ska regimen och samhället skildras ingående genom en rad program, dokumentärer och     en utökad nyhetsrapportering.

SVT kommer att sända live från 03.00 till 18.00 varje dag under OS. Kanalerna: SVT 1, SVT 24, SVT Play – och även en webbkanal för de riktiga ”nördarna” – Peking Plus, som sänder de udda sporterna okommenterat, exempelvis sabel, softboll, konstsim, landhockey och vattenpolo.

Marie Lehmann blir programledare för OS-studion i Peking och ersätter därmed TV4-flyktade Peter Jihde som ledde samma typ av program under OS i Aten för fyra år sedan.

André Pops får förtroendet att leda OS-studion i Stockholm. Och senare på kvällen under OS kommer det nöjesinriktade magasinet ”Olssons studio” med Rickard Olsson som programledare.

Ytterligare en nyhet är att fotbollsexperten Glenn Strömberg gör sitt första OS. SVT kommer att sända mer OS-fotboll än tidigare, med fokus på damfotbollen där Sverige ska slåss om medalj.

När SVT skrev sitt senaste kontrakt med Glenn Strömberg var det med tron att SVT skulle sända fotbolls-EM 2008. Men public service-bolaget blev av med rättigheterna till TV4 – något som gjort att Glenn Strömberg inte har kunnat användas som tidigare planerat.

Nu kommer han dock att vädras som expertkommentator under OS-fotbollen där han blir bisittare till Chris Härenstam. Det är dock inte första gången Strömberg gör damfotboll – han har kommenterat en del från Womens Cup.

– Glenn är en av våra tyngsta experter och det är roligt att kunna använda honom i OS. Det har blivit mindre kommenterande för hans del eftersom vi inte fick fotbolls-EM, men han har varit fantastisk i Fotbollskväll, säger Albert Svanberg.

Glenn Strömberg har varit expertkommentator i SVT sedan EM 1996. Han jagas ständigt av andra kanaler men har kontrakt med SVT över fotbolls-VM 2010, som SVT delar med TV4.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.